24 Ekim 2013 Perşembe

Asesoft Ploiesti Karşıyaka Euro Cup Maçı

Karşıyaka ilk 2 maçını da kazanarak grupta önemli bir avantaj yakaladı ve grubun diğer 2'de 2 yapan takımı `Hapoel Jeruselam` ile liderliği paylaşıyor.

Turnuvanın favorilerinden biri olmasına rağmen, gruptaki ilk maçında kendi evinde kaybettikten sonra deplasmanda kazanan `Khimki`'yi de yabana atmamak lazım. Onlar da ikinci maçlarında deplasmanda kazanarak atlanmayacak takım olduğunu gösterdi.

İlk periyotta ev sahibi takım oyuna hızlı başlamasına rağmen 2. periyottan sonra Karşıyaka oyunun kontrolünü almaya başladı ve 3. periyotta yaptığı iyi savunmayla maçı kopardı.

Bu maçta Karşıyaka'da Dixon 25 sayı, 6 asist 3 ribaund ile takımı sırtladı yine.
Dixon'a; 17 sayı 11 ribaund ile Batista, 12 sayı 3 asist ile Diebler` ve 11 sayı 9 ribaund 3 asist ile Barış Hersek eşlik etti.

Bu sezon takımın en skorer oyuncuları Dixon, Batista ve Diebler olacak. Bu şimdiden belli oldu. Leo Lyons da normalde skorer bir oyuncu ama başka sorun yoksa henüz uyum aşamasında sanırım. Skorer özelliğini henüz gösteremedi daha.

Bu oyuncular dışında her maçta farklı bir oyuncunun skora önemli bir katkı yapması gerçekten önemli. Soner Şentürk ve Mutlu Demir bazı maçlarda skora katkı yapabilecek oyuncular. Can Altıntığ bu maç hariç diğer bütün maçlarda çok önemli skorlar buldu. Bu maçta da Barış Hersek'in %100 şut isabeti ile 11 sayı bulması takımın skor yükünün paylaşılması açısından gerçekten önemliydi.  

Romanya'da Karşıyaka'yı 50'ye yakın taraftar destekledi.

Karşıyaka gruptaki 3.maçını Academic Sofya ile 30 Ekim'de Karşıyaka Arena'da yapacak.

Bu arada Karşıyaka, Avrupa'nın en iyi 100 takımı sıralamasında 10. sırada. Sıralama takımların lig, kupa ve Avrupa'da oynadığı resmi maçları baz alarak yapılıyor.

Maçın istatistikleri:

http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=38&season
code=U2013#!boxscore

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder