17 Ekim 2013 Perşembe

Karşıyaka igokea Euro Cup maçı

Geçtiğimiz sezon son hücumda kaybedilen EuroChallenge finalinin üzerinden epey zaman geçti. Avrupa maçlarını özlemişiz. Üstelik bu sezon bir üst kategori olan Eurocup'ta mücadele edecektik. ULEB organizasyonları Eurolig ve Eurocup maçlarının açılış müziği olan ve Eurolig maçlarını izleme sebeplerimizden biri olan "I feel devotion" u Karşıyaka Arena'da dinlemek ayrı bir keyif verdi. Dileğimiz, bu marşı Arena'da bir Eurolig maçından önce dinlemek.

Geçtiğimiz sene rüya gibi geçen ve biraz buruk biten sezonun ardından bu yılki Avrupa serüvenine kolay bir rakiple başladık.  
Karşıyaka, Türkiye liginde kendinden daha alt klasmandaki rakiplere karşı sürprize yer vermeyerek sürdürdüğü maç kazanma geleneğini, Avrupa'da da devam ettiriyor.

Rakip, Eurochallenge Cup ayarında bir takımdı ve Karşıyaka artık Euro Cup takımı olduğunu göstererek rakibi ile arasındaki farkı skora yansıtabildi. Bir ara fark 37 sayıya kadar çıkmıştı ama Ufuk Sarıca maçın son 5 dakikasını Egemen Güven, Mert Celep, Yunus Sonsırma, Barış Hersek gibi gençlere bırakınca skor farkı 30'da kaldı. 

Karşıyaka'da en skorer oyuncu Dixon oldu. Geçen sezon kaldığı yerden devam ediyor. 22 sayının yanına 6 ribaund ve 3 asist de ekleyerek Türkiye kupası ve lig maçlarındaki iyi performansını Avrupa'da da sürdürdü. 

Ufuk Sarıca Can Altıntığ'ı ilk beşte başlatarak ona güvendiğini gösterdi, o da bu güveni boşa çıkarmadı. Topun yarı sahaya taşınmasında Dixon'a iyi destek oldu ve bu hücumlarda Dixon'un çok fazla yorulmadan skor bulmasını sağladı. Kendisi de iyi skor yaptı. 12 sayı, 3 ribaund ve 5 asist ile oynadı. O pozisyonu iyi dolduracağının sinyalini verdi. 

Esteban Batista Eurocup'a fazla geldiğini bu maçta da gösterdi. Rakip takımda kendisini zorlayacak pivot olmamasının da etkisiyle rahat sayılabilecek bir maç çıkardı. 14 sayı, 10 ribaundunun yanı sıra 2 tane çok temiz blok vurdu. Potanın dibinden yaptığı birkaç asisti de var ama istatistiklere yazmamışlar. Bu asistleri es geçmemek lazım zira bunlar Batista'nın tecrübesini konuşturan asistlerdi. İlk beşin diğer uzunu Leo Lyons ile uyum problemi yaşıyorlar hala. Özellikle savunmada çok bariz hatalarla çok basit birkaç sayı verdiler. 

Leo Lyons hücumda çok fazla etkili olamadı. yanlış hatırlamıyorsam 6 sayısının 4'ünü faul atışlarından buldu. savunmada istekli olmasına rağmen basit hatalara ortak oldu. birkaç savunma rübaundunu takım arkadaşlarıyla paylaşamayınca rakipe kaptırdılar. etkili olduğu dış şutu 2 tane kaçırdıktan sonra bir daha denemedi. bu tutukluğu tez zamanda aşacağından eminim.

Diebler bu takımın Dixon ile birlikte en iyi şutörü olduğunu bir kez daha kanıtladı. Rakibin bir ara Karşıyaka'yı yakaladığı dönemde üst üste 2 üçlükle rakibin direncini kırdı. geçen seneden Can Maxim Mutaf'ı en çok o arayacak muhtemelen. Mutaf, hem geçen sezon Diebler'in yerine oyuna girerek onu dinlendiriyor, hem de aynı anda sahada olduğu dakikalarda bir diğer şutör olarak Diebler'i rahatlatıyordu. Gerçekten bu kadroda Mutaf'ın olmaması büyük eksiklik. 

Mutlu Demir, Esteban Batista'yı gerektiği zamanlarda iyi dinlendirdi. özellikle hücumda geçen seneki Bora Hun Paçun'dan daha etkili olduğunu görmüş olduk. 4 sayı, 1 ribaund zayıf bir performans istatistiği gibi gözükse de, istatistiklere yansımayan önemli işler yaptı. 

Barış Hersek her ne kadar istatistiklerinin önemli bir bölümünü maç koptuktan sonra elde etse de 11 sayı, 8 ribaundluk performansıyla bu takıma önemli katkılar vereceğini gösterdi. Özellikle, soktuğu 2 üçlük yaz döneminde bol bol şut çalıştığının kanıtıydı. 

Soner Şentürk geçen seneki gibi Dixon'u dinlendirmeye devam ediyor. Oyunda olduğu sürede takımı iyi yönetiyor. Geçen senenin üstüne koymuş gibi. 6 sayı 1 ribaund yaptı.

Yunus Sonsırma'yı daha önce pek izlememiştim ama beklentim biraz fazlaydı. En azından Serkan Menteşe'den daha iyi bir performans bekliyordum. Bu maçta uzun bir süre guard olarak sahada kalmasına rağmen süreyi iyi değerlendiremedi. 

Egemen Güven ve Mert Celep de sahada kaldıkları uzun süreyi değerlendiremeyen diğer gençlerdi. 

Euro Cup'a farklı bir galibiyet ile başlamak hepimiz için güzel oldu. Umarım devamı da gelir.

Taraftar her zamanki gibi muhteşemdi. Gezi Direnişi'nden sonra birçok tribünde görmeye alıştığımız siyasi sloganlar, mesajlar Karşıyaka taraftarında da alışkanlık haline geldi. Futbol maçlarından sonra basketbol maçlarında da bu sezonki Gezi geleneği devam etti. "Her her Taksim, Her Yer Direniş" "Sık Bakalım .." tezahüratları maçların olmazsa olmazları oldu artık. İzmir seyircisine özgü "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" de sıkça duyduğumuz sloganlardan biri. Bunların yanına bu maçta "Andımız" da eklendi. AKP'nin demokratikleşme paketine ve demokratikleşme paketi ile Andımız'ın kaldırılmasına seyirci Andımız'ı maçın başında ve sonunda okuyarak tepki gösterdi. 
Ayrıca maçın son beş dakikasında skor farkı 37'e çıkıp maç koptuktan sonra seyirci de oyundan koptu ve türlü türlü şovlar yaptı. Tabire caizse bir ara taraftar çıldırdı. Maçın sonunu da "Taraftar Çıldırdı, Şampiyonluk İstiyor" sloganı ile bağladı. Evet şampiyonluk istiyoruz.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder