5 Haziran 2012 Salı

1992-1993 Sezonu Karşıyaka Galatasaray maçı

Unutulmazlar Maçlar Dizisi-4

Babayla Gidilen İlk Maç
Bu maçı, Türkiye veya Dünya futbol tarihi açısından unutulmaz kılan hiçbir şey yoktur belki. Ama benim açımdan bir ilktir ve "statta izlenen ilk maç" olarak kendi kişisel tarihime yazılmıştır. Aynı zamanda babayla gidilen ilk maçtır. 

İzmir'e yeni göç ettiğimiz yıllara denk gelir. Doğduğum yerlerde Galatasaray'dan başka bir takım tutan birilerini tanımadığım için doğuştan Galatasaraylı'ydım. İzmir'e geldikten sonra da Galatasaray aşkı devam etti. Çarpım tablosundan önce 1-Simoviç 2- İsmail şeklinde giden Galatasaray kadrosu ezberlenmişti. 
Bize göre Galatasaray her yerde büyüktü. İzmir'de de, İstanbul'da da, doğduğum topraklarda da, Anadolu'nun her yerinde.

Ama babam, dayım ve dayımın oğlu ile birlikte gittiğimiz bir maçta bu tablo yıkılacaktı. 
Atatürk Stadı'nda güneşli bir gün. Galatasaray'da Erdal Keser, Falco Götz, Stumpf, Muhammet, Tugay, Uğur vs. Karşıyaka'nın kadrosunda ise sonradan Galatasaray'a transfer olacak Cihat Arslan ve Yusuf Tepekule gibi isimler de var. 

Stada girdiğimizde Galatasaray taraftarına ayrılmış açık tribündeyiz. O zaman, neden özellikle açık tribüne gittiğimizin farkında değildim ve ancak tribündeki yerimizi aldığımızda neden açık tribünde olmak zorunda olduğumuzu anlayabilmiştım. Karşımızda kapalı tribünde muhteşem bir tablo; yeşil-kırmızı bayraklar, flamalar ve kapalıyı ve yanındaki kale arkasını dolduran binlerce taraftar.
Biz açıkta çiğdem çitleyip güneşlenirken, kapalının yankısını da arkasına almış 90 dk. boyunca hiç susmayan muhteşem Karşıyaka taraftarı. 

Maçı Karşıyaka 2-1 kaybetti ama bir taraftar olarak tercihlerime yön veren, kırılma maçlarından biri oldu. Stattan çıktıktan sonra otobüsler dolu olduğu için taksiye binmek zorunda kaldık. Taksici arabanın camlarının inmesini istemediği için Galatasaray atkılarımızı çıkarmamızı istedi bizden. Ve o dakika Galatasaray atkılarını bir daha takmamak üzere çıkardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder