19 Ocak 2011 Çarşamba

Kimlik - Milan Kundera

Fransa’da yaşanan tutkulu bir aşk hikayesi, bir süre sonra nasıl tek düze, sıradan ve sıkıcı hale gelebilir sorusuna yanıt niteliğinde bir girizgahla başlar hikayesine Kundera. Tek düzelik ile başlayan hikaye, aşıklardan birinin bu sıradanlığı yok etme çabasının sonucunda yaşanan karmaşayla biter.

İyi bir iş ve tutkulu sayılabilecek bir ilişkiye sahip Chantal-Jean Marc çifti her şeyin iyi gittiği bir dönemde orta yaş krizinin içinde bulurlar kendilerini.  Chantal erkeklerin artık kendisine bakmadığından yakınırken, Jean Marc ise geçmişte yaşadıkları üzerinden bugününü tekrar gözden geçirir.  İkisi de diğerine hissettirmemeye çalışsa da ilişkilerinin sıradanlığından şikayetçidir.  Birbirlerine açık açık söylemeseler de bu tek düze durum yavaş bir krize dönüşmektedir.

Kocasından yaşça daha büyük olan Chantal’ın daha yoğun yaşadığı bu kriz dönemini Jean Marc ilginç bir oyunla aşma yönünde çaba gösterir.  Ancak bu çabalar tam aksi yöne doğru yol almaya başlar ve gittikçe krizi derinleştirir.
Oyunun ciddileşmeye ve ilişkilerine zarar vermeye başladığı anlaşılınca bu sevimsiz oyun sona erdirilir ve oyundan geriye mutlu, mesut bir Fransız yuvası kalır.

Yoldaş Pançuni (2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder